Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Σητεία το Σάββατο 17/10/2014



Δελτίο τύπου 
Κυριακή 18/14/2014

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Σητεία το Σάββατο 17/10/2014. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Λασίθι που παραβρέθηκε στην εκδήλωση τόνισε μεταξύ άλλων «…Επιτρέψτε μου μια συναισθηματική φόρτιση μεγαλύτερη και εξ αιτίας της χαράς και της συγκίνησης που αισθάνομαι προσωπικά με τα εγκαίνια των νέων γραφείων μας. Μου έρχονται στο μυαλό δύσκολές ώρες δύσκολες εποχές , τότε που λιγοστοί σύντροφοι προσπαθούσαν να κρατήσουν την οργάνωση ζωντανή και θέλω να αναφερθώ στον αγαπητό σύντροφο τον Δημήτρη Αμπουλέρη διαχρονικά παρόντα αλλά και στον σ/φο Πατατούκο με την μεγαλύτερη κομματική ηλικία μεταξύ μας, και στο πρόσωπο τους να τιμήσω όλους τους αγωνιστές και συντρόφους.» και συνέχισε 

«Συντρόφισσες και σύντροφοι φίλες και φίλοι σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την ελπίδα του λαού μας. Είναι τεράστιο το ιστορικό χρέος που αναλαμβάνουμε μαζί με το λαό να ξεφύγουμε από αυτή την παγίδα που μας έχουν οδηγήσει . Έχουμε επίγνωση και συναίσθηση αυτής της ευθύνης που μας αναλογεί. 

Απέναντι μας υπάρχει μια κυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στους δανειστές στους τραπεζίτες και τα ντόπια διαπλεκόμενα συμφέρονται που εκτράπηκαν και έχουν συνηθίσει να ευρίσκονται στο απυρόβλητο. Μια κυβέρνηση επικίνδυνη , πανικόβλητη που δεν διστάζει είτε δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου είτε μέσω κυβερνητικών κύκλων συνεπικουρούμενοι από τα διαπλεκόμενα και συστημικά ΜΜΕ, να σπέρνουν το φόβο ,το τρόμο και την κινδυνολογία προκειμένου να κερδίσει πολιτικό χρόνο να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει . Έχει έγνοια της να προασπίζει τα συμφέροντα των ολίγων την ώρα που οι πολλοί εξαθλιώνονται οικονομικά την ώρα που ισοπεδώνονται τα ύψιστα και αυτονόητα σε μια ευνομούμενα δημοκρατία αγαθά της υγείας της εργασίας της παιδείας…» και τελείωσε τον χαιρετισμό του λέγοντας «… Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι η ώρα η μεγάλη , η ώρα της Αριστεράς , η ώρα του λαού πλησιάζει. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος . η κυβέρνηση και τα συμφέροντα αντιδρούν και θα αντιδράσουν λυσσαλέα . Πρέπει να είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις . 
Η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς θέλει το λαό μαζί της , συνοδοιπόρο και κριτή . Έτσι θα πετύχουμε να αλλάξουμε τη μοίρα αυτού του τόπου.Εδώ στην Σητεία η εγκατάλειψη , η ερημοποίηση που έφερε η πολιτική τους είναι απόλυτη. Οι αγρότες αβοήθητοι οι υπηρεσίες είτε απομακρύνθηκαν είτε είναι υποστελεχωμένες , το νοσοκομείο υπολειτουργεί , μιλάνε για ανάπτυξη την ώρα που υποθηκεύουν το μέλλον της περιοχής με φαραωνικά ηλιοθερμικά και αιολικά πάρκα . Πληγώνονται ανεπανόρθωτα το περιβάλλον. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.Είμαι σίγουρος στα νέα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ της Σητείας θα πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη. Για να αρχίσουμε χαμογελούμε ξανά για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε για το μέλλον ξανά. Για να αρχίσουμε να χαμογελάμε.»


Στην συνέχεια ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας που παραβρέθηκε στα εγκαίνια ανάλυσε την πρόταση της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθησε συζήτηση που κράτησε τρεις ολόκληρες ώρες με ουσιαστικές παρεμβάσεις από τους παραβρισκόμενους , που προέρχονταν απ’ όλο το φάσμα των κομμάτων και της κοινωνίας της Σητείας. 

Τα γραφεία της Σητείας είναι τα μεγαλύτερα που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λασιθίου όπως τόνισε ο συντονιστής της Νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Γιαννίδης , ο οποίος τόνισε πως μέλημα της νομαρχιακής επιτροπής είναι να πολλαπλασιάσει τις οργανώσεις μελών σε όλο τον νομό και να αυξηθούν τα μέλη του κόμματος , έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπείται ακόμα και στα μικρότερα χωριά. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης Μανώλης Θραψανιώτης , η υποψήφια δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Σητείας Κατερίνα Σκαρβελάκη , δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πολύς κόσμος. 

Γραφείο τύπου.