Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ο χαιρετισμός του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη στην εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Σητείας


Σας ευχαριστώ για την τιμή μου κάνατε να με καλέσετε στην εκδήλωσή σας αλλά λόγω της συμμετοχής μου στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής δεν μπορώ να παραστώ.

  Θα ήθελα πριν απ’ όλα να συγχαρώ τα παιδιά και τους φοιτητές και φοιτήτριες που αρίστευσαν και να τους ευχηθώ οι προσπάθειές τους στη ζωή, να στέφονται πάντα με επιτυχία. 

    Θα ήθελα να συγχαρώ και τους γονείς, που με τόσες θυσίες και σε τόσο δύσκολους καιρούς στηρίζουν τα παιδιά τους και τους διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για την πρόοδο και την επιτυχία.

  Ξέρετε καλύτερα απ’ όλους, το βάρος της ευθύνης για τη σωστή ανατροφή των παιδιών, που στις δικές σας περιπτώσεις είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με τους υπόλοιπους γονείς με ένα ή δύο παιδιά. 

  Δυστυχώς σήμερα τα βάρη της πολύτεκνης οικογένειας διαρκώς αυξάνουν. Παρά την τρομακτική δημογραφική υστέρηση της πατρίδας μας, που μακροχρόνια θα είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, η πολύτεκνη οικογένεια αντί να στηρίζεται και να ενισχύεται, διώκεται.

    Η καταστροφική οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στην πατρίδα μας έχει οδηγήσει σε απόγνωση τις οικογένειες και ιδιαίτερα τις πιο φτωχές και αδύναμες. Οι συνέπειες για μια πολύτεκνη οικογένεια όμως είναι πολλαπλάσιες.

    Η υπερφορολόγηση με την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά και τον υπολογισμό τους ως τεκμήρια, η κατάργηση των επιδομάτων και της ισόβιας σύνταξης, η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας και πάρα πολλά άλλα, είναι πολιτικές που δεν περιμένετε εμένα για να σας τις πω. Τις ζήτε με ιδιαίτερη ένταση στην καθημερινότητα σας. Και είναι πράγματι απαράδεκτο να βλέπει κανείς την αναλγησία που δείχνει η Πολιτεία στην πολύτεκνη οικογένεια.

    Όμως εσείς είστε αγωνιστές. Είστε αγωνιστές της ζωής. Και δεν θα υποχωρήσετε ούτε θα χαριστείτε σ’ όσους αντιμετωπίζουν με αδιαφορία και αναλγησία την μεγάλη σας προσπάθεια αλλά και τη σπουδαία προσφορά σας. 

    Είναι μεγάλη ανάγκη, θα έλεγα Εθνική, να σχεδιάσουμε μια νέα πολιτική που θα στηρίζει την οικογένεια και ιδίως την πολύτεκνη. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να σταματήσουμε τις πολιτικές και τις αντιλήψεις που φτωχοποιούν την κοινωνία και διαλύουν το κράτος πρόνοιας. 

    Μ’ αυτές τις σκέψεις θέλω και πάλι να σας συγχαρώ τόσο για τις προσπάθειες όσο και για τις επιτυχίες σας.


Κωστής Δερμιτζάκης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ